Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик борави у званичној посјети Загребу. Састао се са предсједником Хрватске Зораном Милановићем и предсједником Владе Андрејем Пленковићем.

Из Милановићевог кабинета је током дана саопштено да Додик долази као представник српског народа, а не као члан Предсједништва БиХ.

Након састанка је поручено, да је интерес Републике Хрватске стабилна и функционална БиХ, као и осигурање једнаких права Хрвата у њој. Због тога Република Хрватска, како је наведено, неће подржати иницијативе у смјеру једностране ревизије Дејтонског споразума, које би угрозиле мир и стабилност.

Посјета Додика Загребу изазвала је оштре реакције у нашој земљи, а предсједавајући и члан државног Предсједништва, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, поручили су да је ријеч о приватној, а не званичној посјети.

“Ријеч је о приватном посјету коју је прихватио службени Загреб игнорирајући институције Босне и Херцеговине. То је њихов избор, као што су њихов избор и посљедице које ће из таквих поступака наступити”, написао је Џаферовић, а у сличној оцјени му се придружио Комшић.