Туристичка заједница Кантона Сарајево и УСАИД настављају успјешну сарадњу у процесу опоравка туризма у Босни и Херцеговини на пројектима унапређења, развоја и промоције туристичких потенцијала те подстицању општег економског развоја и јачања туристичке привреде.

Дводневна радионица за упосленике Туристичке заједнице КС под називом „Дигитална обука и тактичко планирање за ДМО (организације за менаџмент дестинација)“ реализована је у склопу УСАИД пројекта развоја одрживог туризма у Босни и Херцеговини (УСАИД Девелопинг Сустаинабле Тоурисм ин Босниа анд Херзеговина).

Радионицу су водили познати свјетски експерти из области туризма: Ибрахим К. Оста; шеф пројекта, Дамиан Цоок; водећи стручњак за промоцију дигиталног туризма и Амјад Саwалха; водитељ тима за развој искустава и дестинацијски маркетинг.

Кроз презентације и дискусије, упосленици Туристичке заједнице КС дали су детаљан преглед тренутне ситуације и тржишта и представили планиране програмске активности Туристичке заједнице КС. Разговарало се о планираним корацима у изради тактичког плана опоравка туристичке привреде, новим приступима у области маркетинга и промоције, профилима туриста, демографској структури, сезоналности туристичких посјета, приоритетним тржиштима, онлине промоцији туристичке понуде те заједничким стратешким активностима и краткорочним и дугорочним циљевима УСАИД-а и Туристичке заједнице КС.

Израдом тактичког плана опоравка и квалитетног плана промоције, Туристичка заједница КС настоји смањити вријеме опоравка туризма кроз одрживи развој те позиционирати Кантон Сарајево и Босну и Херцеговину као пожељне туристичке дестинације кроз промотивне активности прилагођене ситуационој анализи, новим трендовима и захтјевима тржишта.