Скупштина Брчко дистрикта усвојила је Одлуку о располагању имовином дистрикта путем специјалне погодбе ради преноса власништва на земљишту и изграђеним некретнинама за потребе предузећа “Електропренос БиХ”.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да је потребно да се у власништво пренесу земљиште и некретнине изграђене на том земљишту за потребе “Електропреноса БиХ” на начин како су то већ учинили ентитети.

Он је навео да је одлука донесена на основу закона на нивоу БиХ који регулиште ту материју и налога супервизора.

“Кроз ово располагање јавном имовином стичу се услови за конкретна улагања ‘Електропреноса БиХ’ на простору дистрикта Брчко у сврху побољшања снабдијевања електричном енергијом и привреде и грађана”, рекао је Милић.

Милић је навео да су владин шеф Одјељења за здравство и остале услуге и руководство Јавне здравствене установе епидемиолошку ситуацију у дистрикту оцијенили повољном на основу смањена броја заражених вирусом корона и пацијената на болничком лијечењу.

Истакнуто је да је процес имунизације једини начин ка даљој стабилизацији епидемиолошке ситуације.

Милић је рекао да се коначно стичу услови и за дијагностичко опремање Јавне здравствене установе.

“Градоначелник нас је информисао да је набавка ЦТ-а при крају, да је надлежна комисија у Сарајеву одбила жалбу која је била уложена на додјелу уговора”, навео је Милић.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге у Влади Брчко дистрикта Сеад Шадић подсјетио је да је дистрикт у петак потписао уговор са добављачем у вези са испоруком 20.000 доза вакцина “Синофарм”, чији је рок испоруке од 60 дана, те да је за те намјене обезбијеђено 1.170.000 КМ.

“Наша локална заједница има још три механизма путем којих добија вакцине. То је прије свега ‘Ковакс’ механизам, који смо већ платили и иде сукцесивно испорука, други је ‘Еурохелт’ и трећа је донација”, додао је Шадић.