Након вишесатне расправе, Скупштина Града Бањалуке усвојила је током ноћи буџет за ову годину у износу од 149,7 милиона КМ.

Скупштинска већина усвојила је амандмане СНСД-а, којима је предвиђено издвајање из буџета за пронаталитетну политику од милион КМ, те 2,7 милиона КМ за једнократну подршку здравственим радницима.

Усвојена је одлука о извршењу буџета за 2021. годину, те закључак о пријевременом ступању на снагу одлуке о усвајању буџета града за 2021.

Скупштина је усвојила и одлуку о утврђивању стопе пореза на непокретности на подручју Бањалуке за 2021. годину. Усвојен је и амандман на ову одлуку који је предложила скупштинска већина предвођена СНСД-ом, а тим документом предвиђа се да се пореска стопа умањи за 50 посто да би привредницима био олакшан рад током пандемије коронавируса.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић раније је рекао да је у потпуности прихватљив амандман Уједињене Српске да се за износ од 50.000 КМ повећају средства за текуће грантове за рад борачких организација и за пројекте и програме борачких и других организација.

Он је навео да је за њега у потпуности прихватљив и амандман Клуба одборника Демоса да се подстицајна средства за развој пољопривреде и реализација пројеката у области пољопривреде планирају у износу од од 935.100 КМ умјесто 835.100 КМ.

Предсједник Скупштине Града Младен Илић окончао је рад Треће ванредне сједнице Скупштине Града Бањалука.