Скупштина Брчко дистрикта БиХ је, на другом изванредном засједању, данас усвојила Приједлог буџета Дистрикта за 2021. годину у износу од 238.227.961 марака.

Такођер, по хитном поступку Скупштина је усвојила и Закон о извршењу буџета за ову годину.

Буџет је усвојен у Статутом предвиђеном року, а прије истека рока за привремено финанцирање, изјавио је предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић.

По његовим ријечима, Буџет је донесен сукладно новом Закону о буџету гдје је горња граница прихода одређена приједлогом прорачуна те да су сви амандмани проистекли из уштеда које су направљене, прије свега, на плаћама, материјалним трошковима и топлом оброку.

Милић је навео да је амандманима градоначелника, којих је било тридесет шест, издвојено 1.000.000 марака за утопљавање јавних зграда, прије свега у здравственом сектору, као и 300.000 марака за наставак пројеката који су започети у оквиру Одјела за јавне послове.

“Дио средстава је издвојен за активности Црвеног крижа за пријевоз дјеце с посебним потребама и за наставак реализације пројеката стамбеног збрињавања Рома у оквиру Одјела за расељене и избјегле особе”, појаснио је Милић.

Додао је да су усвојеним амандманима осигурана примања чланова повјеренства за спрјечавање сукоба интереса чиме је омогућена реализација недавно усвојеног Закона о спрјечавању сукоба интереса у институцијама Дистрикта, те да мораториј на запошљавање формално није проглашен, али да је договорено да се не планирају нове позиције, наводи се у саопћењу из Скупштине Брчко дистрикта БиХ.