Данашњом примопредајом објекта и кључева од новоизграђених стамбених јединица трајно се затвара колективни центар у опћини Сапна.

Усељавањем у нове стамбене јединице стамбено-пословног објекта у опћини Сапна, осигурана су стамбена рјешења по систему непрофитног социјалног становања за 18 породица. Објекат је изграђен у оквиру реализације пројекта ЦЕБ II- ”Затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем јавних стамбених рјешења”.

Свечаности уручења кључева будућим корисницима присуствовали су министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић, федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић и начелник Опћине Сапна Зудин Махмутовић.

”Добром сарадњом и ажурношћу опћине Сапна у прибављању потребних дозвола и других обавеза унаприједило је значајно реализацију овог пројекта у Сапни. Посебно нас чини сретним што смо симболично првог дана рамазана уселили кориснике и сада смо сигурни да имају адекватан смјештај изграђен по европским стандардима”, казао је министар Рамић.

Федерално министарство расељених особа и избјеглица имплементатор је пројека ”Затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем јавних стамбених рјешења” у цијелој Федерацији БиХ.

”На подручју Федерације БиХ у току је извођење радова на изградњи стамбених објеката за једанаест подпројеката који се реализирају на подручју Града Мостара, Града Горажда, Града Зенице, опћинама Велика Кладуша, Челић, Тешањ, Доњи Вакуф, Јабланица, Коњиц и Пале Прача с укупно 258 стамбених јединица. У шест опћина и градова на подручју Федерације БиХ до сада је изграђена 271 стамбена јединица и реконструисано 26 стамбених јединица. До краја ове године планиран је почетак изградње нових и санација постојећих објеката за још шеснаест подпројеката”, закључује Рамић.