Припадници Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона проводе опсежну акцију у Бихаћу, Цазину и Великој Кладуши због неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога. У акцији је ухапшено 13 лица.

Више од 100 полицијских службеника, укључујући и Јединицу за специјалистичку подршку извршило је претрес на 12 локација.

“Акција је планирана дужи временски период, а претходила су јој праћења осумњичених лица. На локацијама у којима је извршен претрес пронађена је одређена количина марихуане, већи износ новца за који се претпоставља да је прибављен продајом наркотичких средстава, мобилни телефони и путничка возила”, изјавио је портпарол Полиције УСК-а Але Шиљдедић.

Додао је да ће ухапшена лица током дана бити предата Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона на даље поступање.

Шиљдедић је истакао како је ово још један доказ да Кантонално министарство унутрашњих послова у потпуности контролише безбједносну ситуацију у овом дијелу БиХ, упркос значајно повећаном обиму послова због неконтролисаног прилива миграната.

Наглашено је да се планиране оперативне активности и даље проводе, те да се резиме комплетне акције може очекивати у току сутрашњег дана.