Потврђена је оптужница против десет физичких и два правна лица због организираног криминала у вези с набавком ортопедских помагала, саопћило је Тужилаштво Унско-санског кантона.

Основано се сумња да су ове особе као чланови групе за организирани криминал, током 2012. године прибавиле протуправну корист привредном друштву ”Орто Медико” д.о.о. Цазин и привредном друштву ”Баурефајнд” д.о.о. Бихаћ у износу од 89.799,37 КМ.

Слиједи заказивање рочишта за изјашњење о кривњи осумњичених пред Кантоналним судом у Бихаћу.

”Кантонални суд у Бихаћу је потврдио оптужницу Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона против Окић Санела (39) из Цазина, Шантић Анте (70) из Бихаћа, Реџеповић Асима (58) из Цазина, Ибрахимпашић Мустафе (45) из Бихаћа, Мушић Санеле (33) из Цазина, Мушић Аднана (33) из Цазина, Окић Арифа (61) из Цазина, Кркалић Нурфета (48) из Бужима, Мурић Санела (34) из Велике Кладуше, Газибара Османа (32) из Цазина, те привредних друштава ”Орто Медико“ д.о.о. Цазин и „Баурефајнд“ д.о.о. Бихаћ”, наводи се у саопћењу.

Оптужница је подигнута због постојања основане сумње да су Окић Санела, као организатор групе за организирани криминал, и остали, укључујући и привредно друштво „Орто Медико“ д.о.о. Цазин, те привредно друштво „Бауерфајнд“ Д.о.о. Бихаћ, као припадници групе за организовани криминал, учинили кривична дјела за које се може изрећи казна затвора у трајању пет година или тежа казна затвора.

Оптужница се односи на период од 01.01.2012 до 31.12.2012. године.

Основаност сумње да су оптужени починили дјела која им се стављају на терет потврђена је обимном истрагом Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона, током које је саслушано више десетина свједока, прибављено неколико стотина материјалних доказа те извршено финанцијско вјештачење.

Оптужницом је стављен и приједлог да се протуправна имовинска корист прибављена извршењем овог кривичног дјела одузме од привредног друштва „Орто Медико“ д.о.о. Цазин и привредног друштва „Баурефајнд“ д.о.о. Бихаћ.