У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица), у Босни и Херцеговини, због чега се саобраћа наизмјенично – једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима (23 до 4.30 сати) саобраћај се на овој дионици обуставља.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај, подсјетили су из Босанскохерцеговачког ауто-мото клуба (БИХАМК) у извјештају објављеном данас у 16.30 сати.

Саобраћај је због радова и даље обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Широки Бријег-Мостар (на обилазници око Широког Бријега), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановича).

Возачима се савјетује да на свим путним правцима буду максимално опрезни и да поштују саобраћајне прописе.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због католичког Ускрса, вечерас до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја на подручју ФБиХ.