Три лица, која су ухапшена у међународној полицијској акцији “Скрадин” предати су у надлежност Окружног јавног тужилаштва.

Ријеч је о лицима чији су иницијали Д.Д, Г.С. и В.М, саопштено је из МУП-а РС.

Ова лица спроведена су уз извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлашћена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Добривоју Дамјанићу, Горани Средић и Војиславу Макивићу.

Према сазнањима Срне, Добривој Дамјанић је члан криминалне групе, безбједносно интересантно лице за Републику Српску, Хрватску и неколико европских земаља.

Постоји сумња да је у тим земљама продавао оружје и дрогу, а у Хрватској је више пута осуђиван због почињених кривичних дјела у вези са прометом опојних дрога и оружја.

Припадници Министарства унутрашњих послова МУП-а РС одузели су и три возила “рено лагуна”, “бе-ем-ве” и “мерцедес”, сазнаје Срна.

У саопштењу из МУП-а наводи се да су они лишени слободе јуче у оквиру међународне полицијске акције кодног назива “Скрадин”.

У акцији је одузето више од 20 килограма марихуане и сканка, одређена количина екстазија, метамфетамина и спида, те велике количине минско-експлозивних средстава и ватреног оружја.

Претреси извршени на територији Приједора и Бањалуке.

У реализацији акције “Скрадин” учествовали су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет, Јединице Жандармерије, те полицијских управа Приједор и Бањалука, док је акција спроведена у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Хрватске.