Представници тужилаштва у Приштини и Косовске полицијске службе саопштили су да је током данашње акције заплијењено 400 килограма кокаина и ухапшено седам грађана Косова, те да се акција наставља.

Главни тужилац Александер Љумези рекао је на конференцији за новинаре у Приштини да је по налогу Специјалног тужилаштва и у сарадњи са косовском полицијом, италијанским и албанским властима, заплијењено 400 килограма кокаина чија вриједност достиже 20 милиона евра.

Уз кокаин, који је транспортован из Бразила, заплијењен је новац, аутомобили и друге ствари које ће, како је рекао, служити као доказна средства.

Директор Косовске полиције Сабедин Мехмети рекао је да је данашња акција плод сарадње са италијанским и властима Албаније.

Он је навео да је ухапшено седам грађана Косова, а да се за још неколико трага те да је у току претрага још неколико локација на којима се, како се сумња, крије дио допремљене количине кокаина намијењене западном тржишту.

“Пошиљка је на Косово стигла 15. маја”, прецизирао је Мехмети, додајући да се акција наставља и да је извјесно да ће бити нових хапшења.

Љумези и Мехмети нису ни демантовали, нити потврдили незваничне информације из полицијских извора да је у камиону са месом из Бразила допремљено око тону и по кокаина.