Након пет седмица одржавања наставе по онлајн моделу, ученици на подручју Босанско-подрињског кантона (БПК) Горажде од јутрос су поново у школским клупама.

У складу с препорукама кризног штаба и одлуком Владе БПК Горажде, у школске клупе вратило се 1943 ученика у основне и 789 ученика у средње школе.

”Ученици су поново у школским клупама, с тим да имамо двије школе које просторно не могу испунити одређене епидемиолошке мјере, а ријеч је о основној школи „Фахрудин Фахро Башелија“ и Средњој техничкој школи „Хасиб Хаџовић“ које ће ићи по комбинованом моделу, дан у школи, дан онлајн”, казао је министар за образовање, младе, науку, културу и спорт БПК Горажде Арман Бешлија.

Додао је да се настава проводи без проблема те најавио да ће министарство у сарадњи са школама наставити пратити кризне планове и редовно извјештавати Завод за јавно здравство.

”Треба нагласити да ћемо имати надокнаду наставе која је била планирана до 11. јуна, с обзиром на то да је школска година почела са закашњењем, тако да ће школска година трајати до 17. јуна, изузев за матуранте”, појаснио је министар.