Стање на цестама 07. 03. 2021. у 06 : 30 сати

Због ниске јутарње температуре могуће је формирање поледице на свим влажним локалитетима, а из БИХАМК-а посебно скрећу пажњу на дионице у планинским предјелима, на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима. Упозорава се на учестале одроне на бројним дионицама и савјетује опрезнија вожња.

Напомиње се возачима да на пут не крећу без зимске опреме, чије посједовање је и законски обавезно.

Због радова у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним сатима (23-04:30 сати) на овој дионици саобраћај обуставља.

На магистралном путу Прозор-Јабланица саобраћај је и даље обустављен због радова у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Због актуелних радова издвајамо и путеве: Клашнице-Лакташи, Рогатица-Устипрача и Каоник-Громиљак.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.