Јутрос се на већини путних праваца у БИХ саобраћа по мокром или влажном коловозу. У централној и источној Босни упозоравамо на смањену видљивост, због магле. Возаче савјетујемо да буду максимално опрезни и да држе одстојање између возила. Упозоравамо и на учестале одроне камења и земље на коловоз.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због извођења радова, саобраћај се од понедјељка од 08 сати до петка до 16 сати обуставља и у тунелу Драгорај на дионици Кључ-Мркоњић Град. За вријеме ове обуставе саобраћај је преусмјерен на обилазницу у непосредној близини тунела.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448) саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На магистралном путу Немила-тунел Врандук, због извођења неопходних радова на градилишту будућег аутопута, обуставља се саобраћај у ноћним сатима (од 00:30 до 05 сати). За вријеме обуставе путничка возила користе локалну обилазницу, док возила преко 7,5 тона користе алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Издвајамо и остале дионице гдје се изводе санациони радови и гдје се саобраћа успорено: Травник-Витез (Нова Била), Олово-Кладањ (Оловске Луке), Ступари-Живинице, Шићки Брод-Орашје, Маглај-Добој, Ливно-Каменско, Дрвар-Босанско Грахово и Шешлије-Модрича.

Ради извођења бојевог гађања на војном полигону Мањача, данас и сутра од 08 до 16 сати доћи ће до обуставе саобраћаја на регионалном путу Бања Лука-Чађавица (на дионици Хан Кола-Стричићи). За вријеме обуставе возила ће саобраћати алтернативним правцем Хан Кола-Леденице-Стричићи.

На граничним прелазима нема дужих задржавања при преласку границе.

На граничном прелазу Хум/Шћепан Поље није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ од 07 до 19 сати. Гранични прелаз Делеуша затворен је због радова.