Радећи по акцији кодног назива ”Лорд”, полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције МУП-а Западнохерцеговачког кантона (ЗХК), уз асистенцију полицијских службеника ПУ Груде и Специјалне полиције МУП-а ЗХК, а по налогу Опћинског суда Љубушки, извршили су претрес обитељске куће, окућнице, пратећих објеката и возила које користе Д.С., А.С. и И.С., сви с подручја опћине Груде.

Приликом претреса пронађена је и изузета већа количина зељасте биљне материје која својим изгледом и мирисом асоцира на опојну дрогу ”марихуану”, 106 комада стрељива разног калибра и пушка непознате марке, извијестили су из МУП-а ЗХК.

Због постојања основа сумње да је почињено казнено дјело ”неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога”, те казнено дјело ”недопуштено држање оружја или експлозивних твари”, над наведеним особама заведена је криминалистичка обрада приликом које су признали казнена дјела која им се стављају на терет.

По комплетирању предмета против наведених особа бит ће поднесено одговарајуће извјешће Кантоналном тужитељству у Широком Бријегу, стоји у саопћењу.