Настављен је процес пребројавања гласова на парламентарним изборима одржаним у недељу у Албанији, на којима тренутно води владајућа Социјалистичка партија премијера Едија Раме, саопћено је из Централне изборне комисије Албаније.

Према званичним подацима објављеним на wеб-страници Централне изборне комисије, након пребројаних око 31 посто или 1.614 бирачких места од укупно 5.199, владајућа Социјалистичка партија Албаније води с 49,58 посто гласова.

На другом мјесту је коалиција коју предводи највећа опозициона странка, Демократска партија Албаније Лулзима Баше с 38,7 посто гласова.

На трећем мјесту је Социјалистички покрет за интеграцију с 7,12 одсто гласова. Социјалистички покрет за интеграцију, лидерке Моникр Крyемади, пред ове изборе склопио је споразум с Демократском партијом о заједничкој владавини након избора.

На изборима 25. априла такмичило се 12 политичких субјеката, двије коалиције и 10 партија те неколико независних кандидата у 12 изборних јединица које одговарају окрузима у земљи.

На изборима се 1.841 кандидат такмичио за 140 посланичких мјеста у Скупштини Албаније, а право гласа имало је готово 3,6 милиона грађана.