Поводом обиљежавања 27. јула – Дана устанка народа БиХ против фашизма у Другом свјетском рату, данас су положени вијенци на Споменик палим Крајишницима на Бањ брду у Бањалуци.

Ове године обиљежава се 80. годишњица од устанка народа БиХ против фашизма, а навршава се и 60 година од свечаног откривања Споменика палим Крајишницима на Бањ брду.

У име Града Бањалука, вијенац је положио градски менаџер Бојан Кресојевић који је казао “да смо данас овдје на овом мјесту јер осјећамо дужност да одамо почаст нашим часним прецима, народним херојима који су устали у борби против окупатора у Другом свјетском рату”.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади босанскохерцегвоачког ентитета Република Српска Душко Милуновић казао је да је народ са овог подручја показао да је слободарски и да је дао значајан допринос у сламању фашизма.

Поводом обиљежавања 80. годишњице устанка против фашизма, вијенце су данас положиле и делегације бањалучког СУБНОР-а и њихови гости, представници Трећег Република Српска пјешадијског пука Оружаних снага Босне и Херцеговине, Удружења логораша 2. свјетског рата, борачке организације и други.