Вакцинација привредника из земаља региона започела је јутрос у Белекспо центру у Београду, а међу њима су и Привредници из БиХ.

Позиву се одазвало више од 4.000 босанскохерцеговачких привредника међу којима су власници и запосленици компанија, рекли су из Спољнотрговинске коморе БиХ.

“Захваљујемо Привредној комори Србије и Влади Републике Србије на исказаној солидарности и омогућеној заједничкој вакцинацији привредника из Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније, Албаније и Црне Горе, а која доказује и показује да је економија та која нас и даље спаја”, кажу из Спољнотрговинске коморе БиХ, додајући да се данашњим окупљањем привредника региона шаље јасна порука, “будућност региона је Регион без граница”.

У СТК БиХ се надају да ће пандемија вируса корона проћи и да у будућности неће бити потребе за оваквим или сличним активностима.

“Надамо се и радујемо наредним сусретима привредника који ће се организовати поводом отварања великих производних погона и ширења познатих свјетских бренова у земље региона”, закључују чланови СТК БиХ.

Из Привредне коморе Републике Српске јуче је саопштено да су се за вакцинацију пријавила 573 привредника из Републике Српске, из 155 привредних друштава.