Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије ухапсили су држављанина Марока С.Е.Д. (1989), осумњиченог да је, са још неколико особа, учествовао у убиству држављанина Босне и Херцеговине Ј.Б. у Сарајеву 17. новембра.

Осумњичени је лоциран и ухапшен у хостелу у Београду, гдје се скривао у, како се претпоставља, намјери да побјегне у неку од земаља у региону, саопштено је из МУП-а Србије.

С. Е. Д. је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду одређено задржавање до 48 часова због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело убиство.

Из МУП-а Кантона Сарајево су саопштили да је хапшење резултат интензивног рада и сарадње Управе полиције кантоналног МУП-а са МУП-ом Републике Српске, МУП-ом Републике Србије, Федералном управом полиције и Обавјештајно-безбједносном агенцијом БИХ.

У току је процедура изручења осумњиченог надлежним органима у Босни и Херцеговини.

“Настављају се даље активности на његовој екстрадицији БиХ, односно на документовању ових кривичних дјела, те проналаску још двије особе које се доводе у везу са њима”, изјавио је за БХРТ портпарол МУП-а КС Мирза Хаџиабдић.

Подсјетимо, Ј. Б. је убијен, а двије особе су задобиле повреде у тучи која се догодила 17. новембра у илиџанском насељу Отес. Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево потврдили су за БХРТ да је убиство починио мигрант. Сарајевска полиција је дан након убиства ухапсила мигранта за којег је постојала основана сумња да је један од починилаца, али је криминалистичком обрадом утврђено да се он не може довести у везу са убиством.