Транспорт 50.000 доза вакцина, које је Народна Република Кина донирала Босни и Херцеговини, почиње 24. априла, те би у нашу земљу требало да стигне до краја овог мјесеца.

Ово је истакнуто на састанку замјенице предсједавајућег Савјета министара и министарке спољних послова Босне и Херцеговине Бисере Турковић и амбасадора Народне Републике Кине у Босни и Херцеговини Ђи Пинга.

Амбасадор Пинг је упознао министрицу Турковић о транспорту вакцина, те је истакао да ће обавити разговоре и са представницима надлежних институција у нашој земљи, како би били договорени детаљи око испоруке и примопредаје вакцина.

Турковић је изразила захвалност Народној Републици Кини за значајну донацију вакцина, те нагласила да грађани наше земље дубоко цијене континуирану помоћ у борби против пандемије.

Током састанка је истакнуто да је такође остварен напредак када је у питању комерцијална набавка вакцина из Кине, те да се испоруке за нашу земљу очекују у наредним седмицама.

Турковић и Пинг су разговарали и о изазовима и посљедицама с којима се суочавају двије земље у вријеме пандемије, те је посебна важност посвећена економском опоравку и инвестицијама, посебно у секторима који су највише погођени пандемијом.