Епидемиолошка ситуација у Бијељини и даље је компликована, иако је број новозаражених мањи него претходних дана. У посљедња 24 часа на подручју Семберије регистровано је 12 нових случајева, од чега 9 у Бијељини, а три у Угљевику и Лопарама. Добра вијест је да нема новозаражених здравствених радника.

На подручју Бијељине тренутно је 146 позитивних на коронавирус, од чега је 23 запослених у здравственим установама. Ипак, како наводе из болнице, гдје је заражено 12 љекара, на одјељењима нема проблема.

“Сва одјељења функционишу, на некима је било мало више људи позитивних али прерасподјелом рада, повлачењем људи са годишњих одмора, није се осјетило да раде са смањеним капацитетом”, истакао је др Микајло Лазић, помоћник директора ЈЗУ Болница “Свети врачеви”.

У Дому здравља за БХРТ је потврђено да је на коронавирус позитивно 11 запослених у овој здравственој установи.

“Имамо и административних и медицинских радника, највише имамо медицинских радника из хигијенско епидемиолошке службе што је и за очекивати с озбиром на њихову изложеност протеклих неколико мјесеци. Сви су на вријеме склоњени, налазе се у кућној изолацји под надзором”, рекао је директор Дома здравља Бијељина, др Душко Миловановић.

Иако се посљедњих дана у јавности говорило о томе да је на коронавирус позитивна и директорица бијељинске болнице, из ове здравствене установе те наводе су демантовали.

“Директорица болнице је тестирана међу првима, она је негативна и налази се у самоизолацији да би се испоштовале епидемиолошке препоруке о самоизолацији пошто је била у контакту са позитивном особом”, рекао је др Лазић.

На подручју Семберије до сада је тестирано готово 2.000 особа. Љекари позивају на опрез и апелују на грађане да поштују прописане мјере