Босански културни центар Тузланског кантона (БКЦ ТК), заједно са партнерима, наредна два дана обиљежава Дане европског наслијеђа у Босни и Херцеговини.

Манифестација, чији је покровитељ Министарство за културу, спорт и младе Тузланског кантона почиње свечаним отварањем тематске изложбе Харија Ејубовића и Фарука Ибрахимовића, у Великој галерији БКЦ ТК вечерас у 19 сати.

У оквиру изложбе бит ће представљене умјетничке фотографије споменика културе Босне и Херцеговине Фарука Ибрахимовића те слике, инсталације и објекти аутора Харија Ејубовића инспирисани мотивима богатог културног наслијеђа Босне и Херцеговине и Европе.

Други догађај у оквиру те манифестације бит ће стручно предавање и панел дискусија за упосленике установа културе с подручја Тузланског кантона (Министарства за културу спорт и младе Тузланског кантона, Туристичке заједнице ТК и других установа и организација). Тема је Меморијални споменици Босне и Херцеговине.

Предавање и панел дискусија најављени су за 26. септембар у Плавој сали ЈУ БКЦ ТК, с почетком у 12 сати. Уводничар ће бити сарадница за хисторију умјетности у Комисији за учување националних споменика Босне и Херцеговин Аида Бичакчић, а модератор је стручни сарадник за фундус умјетнина и културну баштину ЈУ БКЦ ТК Бењамин Бајректаревић, наводе из ЈУ БКЦ ТК.

Манифестација ‘Дани европског наслијеђа’ организира се у европским државама, има за циљ привући пажњу јавности на потребу и обавезу очувања заједничке европске баштине. И ове године допринос ће дати Босански културни центар ТК, заједно са партнерима Музејом Источне Босне и ЈП РТВ ТК.