Дугометражни француско-босански филм “Те мрачне ноћи” Франсоа Лунела, француског режисера са адресом у Сарајеву, након сарајевске, данас ће имати премијеру у Тузли.

Филм ће бити приказан у Великој сали БКЦ Тузланског кантона (ТК), у складу са епидемиолошким мјерама, и то у три термина – 6, 7. и 8. априла од 18.00 сати.

Након тузланске премијере 6. априла, бит ће уприличен и разговор са редитељем и дијелом екипе која је учествовала у настанку филма.

Улаз на пројекције је бесплатан уз претходну резервацију на број телефона 035 311 070 јер је, због актуелних епидемиолошких мјера, број посјетитеља ограничен.

Филм “Те мрачне ноћи”, рађен у копродукцији Росе продакшн (Босна и Херцеговина) & Променадес филм (Француска), смјештен је у 1993. годину и опкољено Сарајево, а говори о ономе о чему не причамо превише – о жени у контексту рата. Далеко од клишеја о јунаштву, овај филм дочарава парадоксе и заобилазнице живота, патње и сумње, али и снагу пријатељства и солидарности међу људима.

Филм “Те мрачне ноћи” имао је четири номинације на Филмском фестивалу у Милану: за најбољу главну глумицу, најбољег режисера, најбољи филм и за најбољу монтажу.

Улоге у филму тумаче: Маја Јурић, Арман Лунел, Мухамед Хаџовић, Нина Ђого, Маја Зећо, Емина Муфтић, Борис Лер.