Академски кипар Недим Ђикић вечерас је у Босанском културном центру у Сарајеву приредио изложбу скулптура које дају осврт на свакодневне проблеме у друштву.

Ове скулптуре критикују друштво и свијет у којем живимо. Посебно политичку ситуацију и предизборно вријеме у којем се налазимо, рекао је Ђикић.

Међу 16 изложених скулптура налази се једна од нових под именом “корона”.

Занимљива је ствар да корона не бира, нема никакве предрасуде ко је ко у овој земљи и уопште у свијету. Због тога је ова скулптура направљена на начин да су приказани сви елементи осим лица. Једноставно се губи идентитет јер сви носимо маске једва се препознајемо на улици. То је један аспект, а позитивна ствар је да је корона успјела да изједначи све људе без обзира на материјални статус и националну припадност, додао је Ђикић.

Скулптуре причају причу о законима и нормама са којима се сусрећемо у животу и међусобним односима на свој начин користећи језик самог аутора.

Ђикић је кроз скулптуре приказао дубљу стварност и одговорио на питања о смислу стања у којем се налази друштво, о човјековим патњама и искушењима, као и тежњи да надрастемо стање и усавршимо себе.

Изложба ће бити отворена до 3. новембра.