Вишедневна радионица чији је циљ промоција женског предузетништва, те едукација и мотивасање жена да покрену властити посао, почела је у Брчком.

Весна Катић, представник Удружења за подршку и развој “Систем” Брчко које је организатор радионица о женском предузетништву, рекла је да на радионици учествује 20 жена – чланица удружења из Братунца, Тузле и Брчког.

“Много жена већ нешто ради, али не зна како да маркетингом своје производе прода. Ми смо ту да им помогнемо и учинимо видљивим”, изјавила је Катић.

Предсједник Удружења жена “Маја” из Кравице Нада Марковић рекла је да су чланице кроз удржење 2013. године основале задругу чија је основна дјелатност узгој и откуп малине.

Она је напоменула да задруга има 27 жена коопераната, те да је стварање кооперативних група веома битно због бољег пласмана на тржиште.

“Социјално предузетништво је сада хит тема. Ми смо већ 2013. кренуле у ту причу и нисмо ни знале шта је социјално предузетиштво. Наше су жене из маргинализоване групације”, рекла је Марковић.

Додала је како очекује да ће Закон о друштвеном предузетништву Републике Српске донијети и одређене бенефите приликом оснивања фирми из те категорије, те да би требало да буде усвојен до краја године.