Припадници Полиције Брчко дистрикта и Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона ухапсили су 19 лица осумњичених да припадају организованој криминалној групи која је извршила промет више од 90 килограма наркотичких средстава и више од 2.000 таблета екстазија (амфетамин).

Акција, чији је кодни назив “Кланац”, извршена је под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта, а у претресима на 22 локације пронађено је и одузето више од четири килограма дроге спид, одређена количина марихуане, нелегално оружје, новац у разним валутама и апоенима у вриједности већој од 50.000 КМ.

Привремено је одузето више од пет моторних возила високе класе и вриједности за која се сумња да су стечена извршењем кривичних дјела, саопштено је из Полиције дистрикта.

Акцији је претходила трогодишња интензивна истрага на документовању кривичних дјела промета наркотичких средстава и посједовања, те кријумчарења нелегалног наоружања ове организоване криминалне групе, која је дјеловала на подручју дистрикта, као и у другим дијеловима БиХ.

“Током трогодишње истраге остварена је сарадња у размјени оперативних информација и реализација заједничких активности на веома високом нивоу са МУП-ом Тузланског кантона, Агенцијом за истраге и заштиту БиХ (СИПА) и Обавјештајно безбједносном агенцијом БиХ (ОБА)”, наведено је у саопштењу.

Даље активности у обради лица Полиција Брчко дистрикта ће наставити под надзором Тужилаштва дистрикта и у сарадњи са МУП-ом Тузланског кантона.