На планинским превојима Оштрељ (Босански Петровац-Дрвар) и Хан Поглед (Хан Пијесак-Власеница) пада слабији снијег, али се не задржава на коловозу. И на осталим дионицама у вишим планинским предјелима коловоз је мокар и клизав, а учестали су и одрони камења на коловоз.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица), због чега се саобраћа наизмјенично-једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима (23:00-4:30 сати) саобраћај се на овој дионици обуставља.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Саобраћај је због радова и даље обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови на санацији магистралног пута Столац-Хутово изводе се у реону мјеста Церовица, а саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На регионалном путу Тромеђа-Звировићи (дионица Тромеђа-кружна раскрсница Атлас) за данас и наредна два дана најављено је асфалтирање, због чега ће се у термину од 7:30 до 18:00 сати саобраћај из правца Чапљине преусмјерити десно прије моста у Милетини за Међугорје, а из правца Читлука у правцу Чапљине на алтернативни правац Читлук-“Мостарска врата”- Чапљина.

На граничним прелазима нема дужих задржавања, саопћава БИХАМК.