Изложба радова модне дизајнерке Љиљане Шаковић Мујан биће отворена данас у Галерији Удружења ликовних умјетника примијењених умјетности и дизајнера БиХ (УЛУПУБиХ) у оквиру пројекта “Умјетност у излогу 2020”.

Љиљана Шаковић-Мујан дипломирала је продукт дизајн на Академији ликовних умјетности у Сарајеву 2000. Модним дизајном бави се више од 20 година.

Чланица је Удружења ликовних умјетника примијењених умјетности и дизајнера БиХ (УЛУПУБИХ) од 2003. године и учествовала је као аутор на свим колективним изложбама УЛУПУБИХ-а у Сарајеву у периоду 2003-2019. године. Међу бројним колекцијама и изложбама, издваја се одлазак у Париз 2004. године. У Паризу борави и ради у студију француске креаторице и умјетнице Агнес Б., гдје креира и дизајнира уникатну модну линију “Љиља фор Агнес Б.”

Добитница је прве награде за модни дизајн на колективној изложби УЛУПУБИХ у Сарајеву 2007. године. Статус истакнутог самосталног умјетника Кантона Сарајево стекла је у јануару 2009. године. Радила је костимографију за позоришне представе, филм, ТВ серије и рекламне спотове, саопштено је из УЛУПУБиХ-а.

Прошле године у оквиру овог пројекта отворено је 13 изложби, док је ове године до октобра отворено седам изложби чланова УЛУПУБиХ-а, међу којима су и двије онлине изложбе фотографија, саопћено је из УЛУПУБиХ-а.

Изложба ће бити отворена од данас 23. октобра до 1. новембра. Због тренутне погоршане епидемиолошке слике, изложба неће имати официјелно отворење.