Информациони систем “е-Беба” биће промовисан данас у Болници “Свети апостол Лука” у Добоју, најављено је из Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Новинарима ће се обратити министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић, градоначелник Добоја Борис Јеринић и директор Болнице “Свети апостол Лука” Младен Гајић.

Пројекат “е-беба” Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске омогућује родитељима у Републици Српској да цјелокупан процес пријаве дјетета покрену и заврше у породилишту, након чега на адресу пребивалишта добијају бесплатно прве документе за своје дијете и то извод из матичне књиге рођених, увјерење о држављанству, потврду о пребивалишту и пријаву на здравствено осигурање.

За реализацију овог пројекта издвојено је 683.760 КМ без ПДВ, односно 800.000 КМ са ПДВ-ом.

Пуштање система “е-Беба” у продукциони рад у свим болницама у Републици Српској очекује се до 31. августа, наведено је у Информацији о активностима на реализацији овог пројекта коју је 17. јуна усвојила Влада Републике Српске.