Ускок и полиција јутрос су у Загребу наставили с антикорупцијском акцијом. Према неслужбеним информацијама, ухапшено је 10 особа, осам предузетника и двоје градских запосленика.

Надлежни се још нису службено огласили, али према неслужбеним информацијама ухапшени су градски службеници који су примали новац и предузетници који су им плаћали како би добивали послове од града, јавила је Хина.

Медији дознају да је међу ухапшенима и члан градског одбора Странке рада и солидарности Бандић Милан 365 Здравко Чабраја.

Дан раније ухапшено је више особа повезаних с покојним градоначелником Миланом Бандићем, међу којима и генерални директор ХРТ-а Казимир Бачић наводно осумњичен да је трговао утицајем у замјену за стан који му је као мито дао такођер јуче ухапшени предузетник Милан Лончарић.

Према писању медија, Бачић је наводно посредовао између Лончарића, некадашњег власника ТЕЖ-а и покојног загребачког градоначелника Милана Бандића ради легализације пројекта Вртови свјетла. Уз то, медији пишу да је Бачић лично доносио новац Бандићу у његов уред у загребачку Градску управу.

Актуелни загребачки градоначелник Томислав Томашевић потврдио је јуче да је у антикорупцијској акцији ухапшено двоје запосленика Градске управе – прочелница стручне службе градоначелника Андреа Шулентић и Бандићев некадашњи лични возач Здравко Крајина.

Међу ухапшенима су и Бандићев возач Владимир Џаја, бивша чланица Комисије за давање јавних површина у закуп Јелена Чеклић те Денис Мохенски, загребачки предузетник познат под надимком „Краљ Адвента“.

У трећем краку акције ухапшена је и Ана Стављенић Рукавина, блиска сарадница преминулог Бандића која је била потпредсједница загребачке Градске скупштине и предсједница Управног вијећа Дјечје болнице Сребрњак.

Полиција и Ускок о хапшењима би се требали огласити током дана, а затраже ли за некога од ухапшених истражни затвор о томе ће одлучивати судија истраге загребачког Жупанијског суда, преноси Хина.