У сарајевској дворани Зетра данас је настављена вакциниција против коронавируса, а појавиле су се информације да се грађани могу вакцинисати и без најаве.

То још није званично потврђено, а испред самог улаза у дворану је казано да се вакцинишу раније позвани грађани, али да се направи изнимка за старије, оне у лошем здравственом стању.

Како је казао ресорни министар у Влади Кантона Сарајево Харис Вранић, он је дао препоруку да се грађани могу вакцинисати без најаве.

“Ја сам дао такву препоруку. Не знам да ли је усвојена за баш овај викенд, али нам је то свакако у плану. Посебно вакцинација радно способног становништва”, казао је Вранић.

Процес вакцинације у нашој земљи одвија се с безброј проблема, а грађани су због спасоносне дозе морали ићи до сусједних земаља.

“У току протеклог дана, на Зетри је вакцинисано 1.258 особа, а за данас је, према плану Завода здравственог осигурања КС, планиран наставак имунизације грађана и онколошких пацијената”, саопћили су данас из Завода за јавно здравство КС.

Моле се грађани да поштују термине које су добили за вакцинацију.

Како је речено, данас се грађани имунизирају вакцином АстраЗенека.