Влада Кантона Сарајево (КС) закључком је обавезала Завод здравственог осигурања КС да покрене процедуру набавке опреме и одговарајуће инсталације за формирање и рад “драјв ин” пункта за масовно тестирање грађана на коронавирус, путем Развојног програма Уједињених нација (УНДП).

Јавна установа Дом здравља доставила је Влади Кантона Сарајево План организације и потребне опреме за дриве-ин пункт, у складу с договором на састанку, који је одржао премијер КС Един Форто са представницима министарстава здравства и саобраћаја, ЗЗО-а, Дома здравља, те Кантоналне управе цивилне заштите и УНДП-а.

Влада је задужила Кризни штаб Министарства здравства КС да припреми План активности, мјера и стандарда с циљем стављања дриве-ин пункта за масовно тестирање грађана на ЦОВИД-19 у функцију у првој половини фебруара.

Министарство саобраћаја КС задужено је да за потребе рада дриве-ин пункта обезбиједи адекватну локацију у центру града са свим пратећим саобраћајним, мобилним, телефонским и електро инсталацијама, неопходним за несметан рад “драјв ин” пункта.