Стање на цестама 10. 05. 2021. у 07 : 05 сати

У већем дијелу Босне и Херцеговине саобраћа се по претежно сухом и мјестимично влажном коловозу. На појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове могућа је смањена видљивост због магле.

Због учесталих одрона из БИХАМК-а скрећу пажњу на путеве: Јабланица-Мостар-Дољани, Столац-Неум, Буна-Маслине, Бања Лука-Теслић, Добро Поље-Миљевина-Брод на Дрини, Мркоњић Град-Црна Ријека и Турбе-Скендер Вакуф-Карановац. Возачи се савјетују да, без обзира на временске и саобраћајне услове, возе максимално опрезно и да обавезно држе одстојање између возила.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица), због чега се саобраћа наизмјенично-једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима (23:00-04:30 сати) саобраћај се на овој дионици обуставља.

Због радова у тунелу Чакловићи (Тузла-Калесија) саобраћај се од 22 до 06 сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Саобраћај је због радова и даље обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Добој-Руданка, Тарчин-Коњиц, Каоник-Бусовача Посушје-Томиславград и Бановићи-Рибница.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.