У дворишту подручне школе у Мокром код Широког Бријега откривена је реплика Виткова стећка.

Витков стећак из Мокрог спада међу најстарије споменике у Широком Бријегу. Од 1962. године налази се у дворишту Земаљског музеја Босне и Херцеговине у Сарајеву, а изворно је с некрополе Баревиште у Мокром, приопћено је из Уреда за односе с јавношћу Града Широког Бријега.

“Витков стећак датира из 14. или 15. стољећа и његова ће реплика будућим нараштајима свједочити о богатој културној повијести овога краја. Изнимна вриједност Виткова стећка огледа се, и умјетнички и повијесно гледано, у његовим изнимно вриједним рељефима те натпису на хрватској ћирилици који се на њему налази, а који гласи: “а се лежи Витко на свом племенитом”, казао је на свечаности откривања споменика предсједник мјесне заједнице Мокро Иван Краљевић.

Реплику Виткова стећка урадио је Грго Микулић, а исту су открили градоначелник Миро Краљевић и професорица Бланка Краљевић, која је часопис Матице хрватске у Широком Бријегу назвала управо по стећку из Мокрога.

Пројект изградње реплике Виткова стећка финанцијски су подржали Жупанија западнохерцеговачка и Град Широки Бријег, наводи се у приопћењу.