У Хрватском дому херцега Стјепана Косаче у Мостару настављено је масовно цијепљење грађана против коронавируса, а до сада је цијепљено готово 800 особа.

Масовно цијепљење Мостараца почело је у прошли четвртак, а тренутно се цијепе особе старије од 60 година и кронични болесници, казала је Фени вршитељица дужности равнатељице мостарског Дома здравља Кристина Беванда.

”Данас смо завршили с цијепљењем АстраЗенеком, тј. потрошили смо све дозе тог цјепива из раније пошиљке”, оцијенила је Беванда и додала да тијеком дана очекују испоруку кинеских цјепива из донације Републике Турске.

Нагласила је да ће, како им буду пристизала цјепива, појачавати своје капацитете и продужавати радно вријеме цијепљења.

Притом је поновила како је с одређеним заостацима, у Мостару завршено цијепљење здравствених радника и особа по старачким домовима.

Након цијепљења особа старијих од 60 година и кроничних болесника прелази се на идућу скупину приоритета.

”Тада ћемо имати слободу да позивамо све особе које желе да се цијепе, без обзира на године”, устврдила је Беванда.

Навела је како, ипак, није задовољна динамиком цијепљења.

”Нисмо задовољни динамиком, но то не овиси о нама већ о броју пристиглих доза с којима тренутно располажемо”, казала је Беванда те закључила да је заинтересираност грађана за цијепљење јако добра и да Мостарци нису били превише скептични око цјепива АстраЗенека с обзиром на жустре полемике које се воде око тог цјепива.