Херцеговачко регионално друштво Бошњачке заједнице културе “Препород“ организовало је синоћ бајрамски концерт у амбијенталном простору Центра за културу Мостар.

Осим великог исламског благдана, повод за концерт била је и традиционална манифестација “Дани Препорода“, која се осим у Мостару одржава и у Сарајеву, Бањој Луци и Требињу.

Предсједника Регионалног друштва БЗК “Препород” Херцеговина Харун Хасанагић захвалио је свима који су дали допринос при организацији овог догађаја.

“Бајрамски концерти су традиција Бошњака. Нисмо много размишљали када смо увидјели да у данима Бајрама овог пута неће бити рестрикција какве су раније биле на снази. Људи су пожељели догађаје попут вечерашњег и заиста сам радостан што смо успјели све припремити и организовати. Ту је много пријатеља и нама драгих гостију, између осталих и пријатељи из других вјерских заједница. Главна порука вечерас је уствари порука пријатељства“, рекао је Хасанагић.

На концерту су наступили Елдин Хусеинбеговић, хор Сејфуллах из Коњица, Павао Аничић из Сиска, Езхер Хеља и глумац Мирза Мушија, те ђакон Бранислав Рајковић као гост изненађења.

Осим Центра за културу, партнер концерта било је и Народно позориште Мостар. Генерални покровитељ било је Министарство обазовања, науке, културе и спорта ХНК-а, док су манифестацију подржали и Градско вијеће Мостара и Фонд за заштиту околиша ХНК-а.