Промоција књиге “Кријеснице”, изашле у наклади Огранка Матице хрватске у Читлуку, одржат ће се у хотелу Мостар у Мостару у суботу у 17 сати, те у недјељу у терминима од 11, 14 и 17 сати.

Главни циљ ове књиге је подизање разине свијести друштва о особама с инвалидитетом и дјеци с тешкоћама у развоју, те разбијање предрасуда и стереотипа о тој популацији, приопћено је из Огранка Матице хрватске у Читлуку.

“Наведени циљ настоји се остварити кроз животне приче које су заправо и сама тема књиге. Приче које откривају праву истину о борбама и побједама, разочарању и љубави, растанцима и сусретима, рутинама и промјенама, сузама и осмијесима, о оном што свијет држи нормалним и другачијим. Уз ове приче ћете плакати, смијати се и промијенити поглед на свијет”, наводе и Матице.

Књига садржи 21 причу прожету цртежима дјеце с тешкоћама у развоју, распоређену у осам поглавља. Аутори прича су особе с инвалидитетом, дјеца с тешкоћама у развоју, њихови родитељи, браћа и сестре те остали људи који су дио њихових живота.

Осим у Мостару, промоције ће бити одржане и у Читлуку, Љубушком, Стоцу, Чапљини, Посушју, Томиславграду, Сарајеву, Тузли, Сплиту, Дубровнику и Загребу. Сви заинтересирани књигу ће моћи купити 28. ожујка на рецепцији Хотела Мостар, а сав приход од продаје књиге иде за помоћ и подршку особа с инвалидитетом и дјеци с тешкоћама у развоју, стоји у приопћењу.