Изложба дјела Мирослава Билаћа, знаног као “пјесник вода и пјесник коња”, бит ће отворена данас у Музеју књижевности и позоришне/казалишне умјетности БиХ.

За посјетитеље ће изложба бити отворена до суботе, 30. јануара, најављено је из ХКД “Напредак”.

Мирослав Билаћ је рођен у Травнику 1931. године. Основну школу је завршио у родном граду. Док је похађао средњу школу у Тузли, пажњу му је привукло казалиште, па је ту страст преточио у животни позив. Упоредо, његов природни талент за умјетност у сликарству је утврдио на Академији ликовних умјетности у Загребу. Радни вијек је провео у казалишту као професионални сценограф.

За Камерни театар 55 у Сарајеву, као и за многа друга казалишта широм Босне и Херцеговине, урадио је око 200 сценографија. Године 1956. почео је излагати с Удругом ликовних умјетника Босне и Херцеговине (УЛУБИХ), а 1966. године постао је и чланом ове удруге. С УЛУБИХ-ом је редовито излагао у земљи и иноземству. Самостално је приредио око 500 изложби у БиХ и другим градовима бивше Југославије као и у иноземству. Остварио је студијска путовања у земље Еуропе и Латинске Америке. За своју дјелатност добио је разна признања и награде.

Преминуо је 21. аугуста 2003. у Сарајеву у 73. години. Сахрањен је на гробљу “Свети Јосип” у Сарајеву, наводи се у саопћењу ХКД “Напредак”.