У поводу Дана планета Земље, који се обиљежава 22. травња, Луткарско казалиште Мостар играт ће у три термина представу “Пуна врећа жеља.

Представа је настала 2018. године у оквиру пројекта Интерег ИПА ЦБЦ ИРЕНЕ којег је успјешно са својим партнерима провео Град Мостар, приопћили су из Луткарског казалишта.

“Пуна врећа жеља” је луткарска представа за дјецу која проговара о заштити и очувању природе, коју је по тексту Мире Гаврана адаптирао и режирао Иван Кристијан Мајић. Лутке, сценографију и костиме осмислила је и израдила Маја Марковић, а представу је углазбио Игор Карлић.

Представа је добила повељу Одсјека за повијест хрватског казалишта ХАЗУ за промицање хрватске драмске књижевности на луткарској сцени.

У представи играју: Марта Хаубрих, Иван Невјестић и Тибор Ореч.

“У шуми, која је дом животињама, све је више смећа. Медо и Зеко навикли су се већ на живот у своме прљавом дому, па су се чак почели и веселити сметларском камиону који у шуми истовара смеће јер тамо лако проналазе храну, остатке медењака и мркве! Њихова пријатељица, дјевојчица Ирена, долази у шуму с пецаљком у руци, како би уловила златну рибицу. И животиње се укључују у лов на рибицу јер сватко за њу има једну жељу, коју би хтио да му се обистини. Како вријеме одмиче, жеља је све више, пуно, пуно више од оне познате три колико за своју слободу испуњава рибица. Умјесто пуне вреће остварених жеља Медо, Зеко и Ирена открит ће да нису све жеље једнаке и да се само за оне праве исплати потрудити”, стоји у опису представе.

Изведбе су најављене за 22. и 23. травња у 18 сати те у суботу, 24. травња, у 11 сати.

Представа је намијењена дјеци изнад три године старости.