Најмање 26 људи је погинуло, а неколицина се воде као нестали када се бангладешки трајект јучер сударио с теретним бродом и потонуо на ријеци Шиталаксја јужно од пријестонице Даке, саопћили су званичници.

Двадесетједно тијело је извучено данас. Трајект је потонуо непосредно након што је кренуо из индустријске области Нарајангањ, двадесетак километара од Даке, према Муншигању, саопћио је Мустаин Биллах, обласни администратор у Нараангању.

”Већина тијела пронађена је унутар потонулог трајекта и извучена је на обалу”, казао је он, додајући да се неколицина путника још води као нестала.

Полицајци и званичници саопћили су да су неки од путника успјели да допливају на обалу.

Родбина се окупила на обали ради потраге за највољенијима. Спасиоци, међу којима су и рониоци из ватрогасне бригаде, данас су трагали за преживјелима, док је операцију извлачења пловила ометала олуја током протекле ноћи.

Трајект је био накрцан људима који су журили да напусте град након што је влада објавила седмицу дана дуги локдаун на националном нивоу како би се суочавала с наглим растом броја заражених од КОВИД-19.

Бангладеш је јуче јавио о рекордном дневном броју од 7.087 заражених коронавирусом, повећавајући укупан број заражених од избијања пандемије на 637.364, уз 9.266 преминулих.

На стотине људи погине сваке године у трајектним несрећама у Бангладешу, земљи на малој надморској висини која има разуђене водотоке, али јој недостаје сигурносних стандарда, преноси Ројтерс.