У Босни и Херцеговини је у промету редовна поштанска маркица с ликом професора доктора Муниба Маглајлића, некадашњег предсједника Бошњачке заједнице културе „Препород“ и књижевног хисторичара. Промовисана је у сједишту “Препорода” у Сарајеву са још четири поштанске маркице из серије “Знамените личности Бошњачке заједнице”.

Поред поштанске маркице са ликом професора Муниба Маглајлића у оквиру ове едиције промовирано је издање маркица с ликовима знаменитих пјесника и књижевника Авде Међедовића, Сафвет-бега Башагића, Дервиша Сушића и Хасана Кикића.

САЊИН КОДРИЋ, предсједник БЗК “Препород”

“Ријеч је дакле о четири знамените, изразито важне личности из књижевне повијести Бошњака које собом, својим дјелом презентирају сложеност и вишеструкост бошњачке књижевне повијести”, рекао је Кодрић.

МУГДИМ МАНЏУКА, директор Службе маркетинга БХ Поште

“Као и сваке године у сарадњи са институцијама установама у Босни и Херцеговини делегирамо теме које су приједлог издавања поштанских марака годину унапријед. Ево данас смо ту у прилици да урадимо промоцију ова два серијала”, казао је Манџука.

Посебна јубиларна поштанска маркица издата је поводом 75. годишњице од рођења професора Муниба Маглајлића, предсједника Бошњачке заједнице културе Препород у периоду од 1996. до 2001. године, човјека који је цијели свој живот уложио у проучавање књижевне и културне повијести Бошњака и

МЕДХИЈА МАГЛАЈЛИЋ, супруга проф. др. Муниба Маглајлића

“Свака од ових маркица говори за себе о значају онога ко је носио тај лик. Врло је значајно и ја мислим, колико сам обавијештена, да је велики интерес за ове маркице и ја се надам да ће остати у хисторији и у нумизматичким овим збиркама.

Кодрић подсјећа да је професор Маглајлић посебно заслужан за развој Препорода, те покретање низа важних пројеката који су и данас активни у Бошњачкој заједници културе Препород.