Аутобус који је превозио 70 људи из централноафричке пријестолнице Бангуи до Камеруна, преврнуо се на аутопуту усљед чега су погинула најмање 22 путника, саопћиле су локалне власти.

“Трагедија се догодила у недјељу поподне на путу који повезује Бангуи с градом Гароуа-Боулаи источно од Републике Камерун”, рекао је касно у понедјељак Аугустин Волонгао, градоначелник Босембелеа.

Волонгао је рекао да се аутобус преврнуо док је покушавао избјећи рупу на високом путу између Босембелеа и Јалоке, удаљеног 157 километара од Бангуија.

Мировне трупе из Мисије Уједињених нација у Централноафричкој Републици помогле су у извлачењу жртава заглављених у аутобусу, рекао је градоначелник.

“Прва помоћ је трајала дуго, јер је аутобус морао да се пребаци како би се извукли заробљени људи. На лицу мјеста су смртно страдале 22 особе, а 48 осталих је повријеђено”, рекао је Волонгао, додајући да би број умрлих није коначан.

Путеви су у изузетно лоши широм Централноафричке Републике. Већина их је неасфалтирана и не одржавају се. Током сезоне киша већина путева изван средишњег Бангуија постаје непроходна због поплава и недостатка одвода.