Полиција је у Сарајеву пронашла “лабораторију” за узгој и производњу марихуане, заплијенила 1,6 килограма те дроге и ухапсила мушкарца чији су иницијали Е.Ш. (34).

Хапшење су извршили полицијски службеници Одјељења за борбу против злоупотребе опојних дрога – Сектора криминалистичке полиције Кантона Сарајево под надзором Кантоналног тужилаштва, на основу наредбе Општинског суда у Сарајеву.

Из МУП-а Кантона Сарајево саопштено је да је полиција јуче претресла изнајмљени стан у Улици Хумска, на подручју општина Ново Сарајево, који користи лице Е.Ш., рођено у Ужицу, а настањено у Сарајеву.

Том приликом је пронађена и одузета комплетна “лабораторија” за узгој и производњу марихуане, 1,6 килограма марихуане, 15 стабљика висине од 10 до 150 центиметара биљке “канабис сатива”, те двије дигиталне ваге.

Мушкарац Е.Ш. је ухапшен због постојања основа сумње да је починио кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, посједовање и омогућавање уживања опојних дрога.

Ухапшено лице предато је у просторије Јединице за осигурање објеката и задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево, наводи се у саопштењу.

По завршеној крининалистичкој обради Е.Ш. ће уз службени извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предат у надлежност тужилаштву Кантона Сарајево.