Изложба војне опреме и наоружања хрватске намјенске индустрије, чији је циљ јачање сарадње БиХ и Хрватске у овој области, одржана је у Сарајеву.

Организатори изложбе, на којој су посјетиоци могли да виде достигнућа фирми хрватског одбрамбеног сектора, били су Министарство одбране и Оружане снаге БиХ.

Помоћник министра за набавку и логистику у Министарству одбране БиХ Борислав Језерашкић рекао је да је прошле седмице група привредника из БиХ, у пратњи представника Привредне коморе у Министарству одбране Хрватске представила производе намјенске индустрије БиХ.

Језерашкић је истакао да је током јучерашњег сусрета представника министарстава одбране, који је претходио данашњој презентацији, речено да има простора за бољу сарадњу намјенских индустрија двије земље, поготово у вези са наступањем на трећим тржиштима.

Хрватски амбасадор у БиХ Иван Саболић рекао је да Хрватска развија снажну одбрамбену индустрију која иде у корак са модерним технологијама и чија годишња производња у овом тренутку износи око 200 милиона евра.