У Словенији су у задња 24 сата уз смањен опсег тестирања потврђене 362 заразе новим коронавирусом, али се постотак позитивних тестова смањио у односу на претходни дан, а мање је и обољелих у болницама.

Са 1827 ПЦР тестова откривене су 362 инфекције, уз удио позитивних налаза 19,8 посто, мање него претходни дан кад је новозаражених било 1017, а сваки четврти тест позитиван.

Из болница је у задња 24 сата отпуштено 35 цовид пацијената, у болницама је 605 обољелих, а на интензивним одјелима њих 152 док је у суботу било хоспитализирано 616 људи. Умрло је 6 пацијената, један мање него дан раније, објавила је влада у недјељу.

Тренутни број активних случајева износи 9526, а укупно је цијепљено 426.043 људи барем једном дозом цјепива против Цовида-19, објавило је словенско министарство здравства.

Министарство вањских послова објавило је да је Словенија с Мађарском постигла билатерални договор о међусобном признавању тестова на заразу коронавирусом и билатералном признању докумената о цијепљењу који ће се за улазак у земљу признавати на обје стране као доказ имунитета. При томе ће Словенија за мађарске држављане признавати и потврде о цијепљењу руским и кинеским цјепивима, преноси Хина.