У посљедња 24 сата потврђено је 189 нових зараза коронавирусом, према 74 у понеђељак. Умрла су још три пацијента, објавила је словенска влада.

Двоструко више заражених регистрирано је у Словенији у уторак него дан раније, а због повећаних хоспитализација потребно је још стотину кревета у болницама, објавиле су власти.

У Словенији је од почетка епидемије заражено 6764 људи, а 159 их је умрло од посљедица цовида-19.

Због високог постотка зараза и раста броја хоспитализираних влада је најавила нове мјере и повећање болничких капацитета.

Међу мјерама које се разматрају је ограничење рада угоститељских локала и трговина те смањење броја људи који се смију окупити на једном мјесту на највише десет, било да је ријеч о приватним или јавним просторима.

Инфектологиња Бојана Беовић која води владин тим за Цовид-19 изјавила је у понеђељак навечер да ће идућих дана требати додатних 100 постеља за обољеле.

За пријем заражених већ се припремају болнице у Словењ Градецу и Шемпетру код Нове Горице, а у плану је и ширење капацитета клинике за инфектологију у Љубљани која је носила највећи терет епидемије.

Додатни проблем је што је вирус претеклих дана продро у неке веће болнице, укључујући болницу у Јесеницама те клиничке центре у Љубљани и Марибору.