У Словенији је у протекла 24 сата потврђено 1.849 нових случајева заразе вирусом корона, а умрло је 49 обољелих од Цовида-19, саопштено је из Владе Словеније која ће овог викенда одлучивати о даљој борби са другим таласом епидемије.

У протекла 24 сата је тестирано 6.410 особа, од којих је 28,8 одсто било позитивно на вирус корона.

У болницама је на ковид одјељењима 1.258 обољелих, што је за 24 пацијента мање него претходни дан, а смањен је и број тешко обољелих на интензивним одјељењима за девет, па их је сада 189.

У протеклих седам дана просјечан дневни број нових зараза износио је 1.506, а са новим смртним случајевима број преминулих повећао се на 1.949.

Од почетка епидемије у Словенији су потврђена 91.922 случаја заразе вирусом корона, од чега су тренутно активна 20.803 случаја.

Резултати су по броју нових дневних зараза лошији него прије седам дана, што значи да се епидемија не смањује упркос рестрикцијама. Болнице су и даље преоптерећене, па нема битних услова за релаксацију мјера.

Влада Словеније ће у суботу, 12. децембра, након састанка са здравственим установама и представницима привреде, а према тренутном епидемиолошком стању, одлучивати да ли мјере треба задржати у садашњем обиму и продужити их или ублажити.