Предсједник Удружења младих умјетника БиХ и директор Омладинског филм фестивала Сарајево, Кенан Мусић, је у својству физичког лица, као грађанин Сарајева, покренуо иницијативу за организацију протестне вожње аутомобилима кроз бх. пријестолницу, а у знак подршке Богићу Богићевићу.

Ту вожњу кроз град најавио је МУП-у КС, а од Министарства саобраћаја, за суботу, 27. марта затражио је измјену режима саобраћаја како би колона возила неометано прошла градом и на тај начин исказали своју подршку Богићу Богићевићу и незадовољство политичким амбијентом у главном бх. граду.

Мусић је истакао како ово није политички, већ грађански “скуп” и иницијатива којом сви грађани, који су подржали овај приједлог, желе исказати незадовољство због, како је рекао, изигравања кандидатуре Богића Богићевића за градоначелника Сарајева.

Позвали су грађане да се у суботу у 12 сати са својим возилима окупе на паркингу Зетре и у колони, без изласка из возила направе вожњу правцем Зетра – Алипашина – Титова (према Илиџи) – Змаја од Босне – Булевар Меше Селимовића – Анте Бабића према Добрињи – круг око Добриње 2 и назад према Вијећници преко Булевара Меше Селимовића – круг око Вијећнице и завршетак вожње код ББИ Центра.

Иницијатор протестне вожње је истакао како неће бити дозвољено истицање политичких порука и транспарената.