На Тргу слободе у Тузли данас је одржан мирни протест у знак подршке палестинском народу, у организацији Удружења Палестинске заједницe у БиХ и Удружења Босанскохерцеговачко-палестинског пријатељства.

Окупљени грађани су исказали солидарност и суосјећање са Палестинцима, а палестински амбасадор у БиХ Резеq Намоура обратио се скупу и захвалио грађанима који су пружили подршку.

Скупу подршке народу Газе придружили су се чланови политичких странака, активисти и грађани Тузланског кантона.

Предсједница Удружења “Снага независне жене” Калесија Хасмира Малић, чије су чланице присуствовале скупу, казала је да су ту да осуде сваки злочин те да скрену пажњу како слике које долазе са подручја Палестине подсјећају на слике Сребренице гдје се догодио геноцид.

“Сада опет имамо прилику да гледамо исту ствар за коју су казали да се никад неће поновити, а ето понавља се”, казала је Малић.

Омар Надал из Палестине, који посљедњих година студира у Тузли на Медицинском факултету, истиче да је циљ окупљања исказивање солидарности с палестинским народом.

“Овиме показујемо да у свијету још увијек има добрих и хуманих људи који виде какав терор пеживљава палестински народ. Надамо се да ће ови протести означити неки почетак санкционисања израелског окупатора за злочине који чини”, рекао је Надал.

На скупу подршке прочитана су имена убијених у Гази.