Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци одлучио је да започне вакцинацију против вируса корона хроничних и хоспитализованих пацијената и њихових породица, као и свих осталих заинтересованих грађана, саопштено је из ове здравствене установе.

С обзиром на чињеницу да је УКЦ највећа здравствена установа која збрињава највећи број пацијената у Републици Српској, а уједно и најтеже пацијенте, одлучено је да се прошири обухват програма вакцинације против Ковид-19.

“Наша установа почиње са вакцинацијом првенствено хроничних пацијената који долазе на амбулантне прегледе, хоспитализованих пацијената и њихових породица, њихове пратње, као и свих заинтересованих грађана”, каже се у саопштењу УКЦ-а.

Вакцинација ће се, као и до сада, обављати на вакциналном пункту Ургентног центра УКЦ-а. Заинтересовани грађани од данас ће моћи да добију све неопходне информације и да се пријаве за вакцинацију на број телефона 051/343-030 сваким радним даном од 9.00 до 12.00 часова.

Процес имунизације против коронавируса у У УКЦ-у Републике Српске почео је 12. фебруара, када је генерални директор те здравствене установе Владо Ђајић први у Босни и Херцеговини примио вакцину. Од тада су константно вакцинисани запослени и пензионери УКЦ-а Републике Српске.